След като Русия засили усилията си по посока на Часив Яр, едно

...
След като Русия засили усилията си по посока на Часив Яр, едно
Коментари Харесай

Руският натиск към Часив Яр затруднява логистиката на украинските войски

След като Русия засили усилията си по посока на Часив Яр, едно украинско артилерийско поделение споделя, че огневата мощност на Москва е в обсега на украинските направления за доставки. Те допълват, че това усложнява логистиката им. Украински бойци от щурмовата бригада „ Лют “ на Националната полиция на Украйна са натоварили гаубица, с цел да нанесат удар по съветските танкове в покрайнините на Часив Яр, чието завладяване съгласно украинските военни водачи е главният фокус на Москва.

 
Ако загубим Часив Яр, идващото обитаемо място е Костянтинка. Градът е доста значим регион, който може да бъде плацдарм на врага за по-нататъшни дейности към Краматорск.
„ Агат “, заместник-началник на отдела на щурмовата бригада „ Лиут “

Русия, която съумява дейно да се възползва от украинските недостатъци в боеприпасите и живата мощ, продължава да набира преднина на фронта. Кремъл също по този начин се стреми да се възползва от опцията, преди западните доставки, които към този момент пристигат на дребни партиди, да могат да доближат до украинските позиции.

 
Това е мъчно. Логистиката е комплицирана, в смисъл че врагът се пробва да държи под обстрел всички направления. Имаме усещането, че врагът непрекъснато ни държи на нокти.
„ Агат “, заместник-началник на отдела на щурмовата бригада „ Лиут “

Украинските водачи предизвестиха, че май ще бъде най-трудният интервал, откакто Русия отвори нов фронт в североизточната част на страната, разтягайки още повече украинските сили. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР